Foto
Op het plaatje hiernaast zie je een 'Wordle'. Hierbij zitten verschillende woorden in elkaar verwikkelt, waardoor een erg leuk, apart plaatje ontstaat!

Je kunt een Wordle makkelijk maken op http://www.wordle.net/. Via deze site ga je naar het kopje 'create' en daar hoef je alleen maar alle woorden in te vullen die je in je Wordle wil hebben. Hierna klik je op 'go' en je Wordle verschijnt vanzelf. Daarna kun je nog kiezen voor een ander lettertype, een andere lay-out en verschillende kleuren.
Op deze manier kun je dus binnen een paar minuten een erg leuk en apart plaatje maken!


Zelf vind ik het er ook erg leuk uitzien en trekt het meteen mijn aandacht. Waarschijnlijk is dit niet alleen bij mij het geval en trekt het ook de aandacht van anderen, waaronder van kinderen. Het lijkt me daarom ook een leuke uitdaging om zo'n Wordle als introductie te gebruiken tijdens het aanbieden van een bepaald onderwerp of een les. Kinderen krijgen dan meteen een indruk over het betreffende onderwerp, wat ze hopelijk erg motiveert. 
Natuurlijk kun je kinderen zelf ook zo'n Wordle laten maken. Bijv. na een gegeven les, waarbij je de kinderen de opdracht geeft om de Wordle nog uitgebreider te maken met informatie dat aan bod is gekomen dan de Wordle uit de introductie. Of om kinderen een onderwerp of les samen te laten vatten door belangrijk(st)e woorden in de Wordle in te laten vullen. Daaruit blijkt dan meteen wat de opgedane kennis is van de kinderen.
Zo heb je dus allerlei mogelijkheden om deze tool in je lessen in te zetten!

5/7/2014 03:03:45 pm

Welkom bij Negeso CMS, wij maken uw webdesign, website, webshop, app en portal.Website bouwen met custom webdesign €1.999! Online offerte: website maken met Negeso CMS.
http://www.negeso.nl

Reply



Leave a Reply.