Iedereen kent vast en zeker de site Wikipedia. Een encyclopedie op internet, waarbij je bijna altijd kunt vinden wat je zoekt. Alleen is deze site vooral bedoeld voor volwassenen en niet echt geschikt voor kinderen. Voor kinderen ziet de site er namelijk maar saai uit en veel informatie staat in erg moeilijke woorden beschreven. 
Dankzij de medewerking van Kennisnet, is de pagina Wikikids gepubliceerd. Deze site bestaat al wel een tijdje, maar is voor veel mensen nog onbekend. Zelf wist ik namelijk ook niet dat deze pagina bestond, totdat ik deze pagina pas tegen kwam via de site Kennisnet.
Deze site is zeker geschikt voor kinderen om er informatie op te zoeken. Als je een onderwerp intypt waarover je meer te weten wilt komen, verschijnt er meteen een hoop informatie en deze informatie is op een kindvriendelijke manier verwoord. Het enige nadeel aan de site is dat er geen zekerheid is dat de informatie die op de site staat juist is. Iedereen kan namelijk informatie op de site plaatsen. Ondanks dat grote fouten meestal snel zichtbaar zijn, is het toch handig om een 'officiële' encyclopedie er naast te houden als je zeker wil weten dat de informatie betrouwbaar is.
Dat iedereen informatie op de site kan plaatsen kun je ook in positieve zin zien. Kinderen kunnen op deze manier hun informatie delen aan anderen en krijgen verantwoordelijkheid doordat ze zich daarbij aan bepaalde regels moeten houden.



Leave a Reply.