Maak je eigen tijdschrift met Jilster, een erg leuke en originele tool! Deze tool kun je vinden op de site www.jilster.nl.
Je kunt deze tool voor heel veel gebeurtenissen gebruiken, want je kunt in het tijdschrift je eigen foto's en tekst plaatsen. Kinderen kunnen bijvoorbeeld een tijdschrijft maken over allerlei vieringen die ze op school hebben gehad of over het kamp in groep 8. Ze hebben dan een geweldige herinnering die ze voor altijd kunnen bewaren!
Het mooie van Jilster is dat je de gemaakte tijdschriften gratis digitaal kunt publiceren. Je hoeft een tijdschrift dus niet perse af te laten drukken, wat wel geld kost, maar kun je het tijdschrift gewoon op internet zetten. Behalve dat je dus iets moois en origineels creëert, leren kinderen er ook nog van! Zo'n tijdschrift maken is bijvoorbeeld een goede oefening voor kinderen om teksten te leren schrijven en om een juiste opmaak hierbij te kiezen.
Hoogstwaarschijnlijk zullen kinderen dit een erg leuke opdracht vinden waarin ze ook nog al hun creativiteit kwijt kunnen. Ze zullen hier dan ook vast erg zorgvuldig mee aan het werk gaan, om uiteindelijk een mooi product te creëren!



Leave a Reply.