Foto
Vandaag heb ik dan eindelijk mijn onderzoek en het bijbehorende adviesrapport afgerond, en daarmee de opdracht voor mijn stage. Met mijn onderzoek wil ik ervoor zorgen dat leerkrachten op mijn stageschool het programma AmbraSoft oppakken en hier weer mee gaan werken, door ze een handreiking te geven. 
En ja hoor, ik heb mijn doel bereikt! Nog niet letterlijk, want welke leerkracht gaat in de laatste week van het schooljaar nog aan het werk met zo'n programma? Maar de aanleiding heb ik zeker al gegeven! Ik heb vandaag aan de ICT'er van de school laten zien wat je nu allemaal met het programma kan doen. De ICT'er wist dat je er veel mee kon, maar niet zoveel! Door hem mijn onderzoek te laten zien en de gebruiksaanwijzing die ik daarbij had gemaakt, heb ik hem enthousiast gekregen om het programma AmbraSoft volgend schooljaar zinvol in te zetten! Tijdens mijn presentatie-achtig gesprek kwam er zelfs een nieuwsgierige juf de klas in gelopen, nadat ze zag dat we het over AmbraSoft hadden. De juf kwam erbij staan en werd ook zo enthousiast, dat ze heel mijn presentatie-achtige gesprek bleef volgen en zich er zelf in ging mengen. Hoe mooi is dat! 

Bij mijn onderzoek en adviesrapport heb ik dus een gebruiksaanwijzing gemaakt over het programma. De gebruiksaanwijzing laat de leerkrachten meteen zien wat zij allemaal met het programma kunnen doen en welke stappen ze daarvoor moeten nemen. Ze zien daardoor meteen wat het kan opleveren en hoeven er niet veel tijd in te steken, precies wat de leerkrachten wilden! Als leerkrachten het programma nu zinvol gaan gebruiken, kan dat alleen maar positief zijn voor de ontwikkeling van de kinderen. Leerkrachten kunnen het programma nu bijvoorbeeld instellen naar het niveau van de kinderen, zodat zij niet meer onder hun niveau kunnen werken en zich dus echt kunnen ontwikkelen.   

Foto
Met mijn onderzoek heb ik dus een mooie bijdrage kunnen leveren aan mijn stageschool, waar ik dan ook trots op ben! Behalve dat het mijn stageschool iets heeft opgeleverd, heeft het mij ook wat opgeleverd. Ik heb mijn handelen m.b.t. onderzoek doen weer kunnen verbeteren, heb allerlei kennis opgedaan, ben nu zowat gespecialiseerd in het programma AmbraSoft en heb me meer en beter verdiept in theorieën.
Een hoop mooie vorderingen dus, al vind ik de mooiste dat ik nu mensen kan
vertellen hoe zij met een programma aan het werk moeten en dat ik hen daarbij kan informeren en helpen! Dit had ik van te voren nooit gedacht, maar het is echt waar!

Ben jij ook  nieuwsgierig geworden? Kijk dan hieronder naar het resultaat!

onderzoek__adviesrapport_marille_van_ree.doc
File Size: 406 kb
File Type: doc
Download File

gebruiksaanwijzing_ambrasoft.docx
File Size: 443 kb
File Type: docx
Download File

Bernolf
6/26/2012 04:36:11 am

Dag expert! Tja, daar mag je best trots op zijn. Je hebt dit resultaat zelf bereikt. In 10 weken ben je gegroeid en heb je jezelf overstegen. Dat is zo mooi om te lezen en mee te maken. Je vertrekpunt was dat je dit niet dacht te kunnen en kijk nu. Wow. Mooie omslag. Wat heeft je het meeste aan het denken gezet? En waarvan heb je het meeste geleerd? Misschien is dat nog mooie input voor een blog...

Reply



Leave a Reply.